Sejarah Penubuhan AMS - Arsenal Malaysian Supporters

Go down

Sejarah Penubuhan AMS - Arsenal Malaysian Supporters

Post by WebMaster_AMS on Wed Oct 19, 2011 12:40 pm

dan Salam Sejahtera kepada semua Gooners & Gooneritas..

ARSENAL MALAYSIAN SUPPORTERS A.M.S adalah sebuah group untuk peminat-peminat kelab bola sepak Arsenal di Malaysia yang telah hampir tiga tahun membina komuniti yang kukuh.

AMS Bermula dari laman sosial TAGGED.COM pada September 2009. Diasaskan oleh saudara Qayyum Akhlaken@AMS(Nickname @Tagged) / Jack Qayyum Wilshere(Nickname @FB). Beliau yang dapat ilham menubuhkan kumpulan AMS.

Tagged AMS -> http://www.tagged.com/thegunners_


Setelah mempunyai ramai ahli yang aktif, AMS mengembangkan lagi sayap ke facebook. AMS Facebook ditubuh oleh salah seorang Admin Kuat yang menjadi tulang belakang AMS iaitu saudari ANN AMS. Dalam facebook, ahli AMS semakin bertambah ramai dan pelbagai aktiviti telah dilakukan. AMS juga bekerjasama dengan group-group AMS yang lain untuk berkongsi perkembangan tentang arsenal dan juga melakukan aktiviti.

Group AMS-1 -> https://www.facebook.com/groups/amsgroup/

Group AMS-2 -> https://www.facebook.com/groups/AMS86/

Fan Page AMS -> https://www.facebook.com/arsenalmalaysiansupportersBermula pertengahan tahun 2011, setelah pelbagai AGM yang dilakukan, Akhirnya AMS telah bernaung di bawah pertubuhan ARSENAL MALAYSIA secara rasminya di mana pengurusan AMS menyarankan setiap ahli mendaftar secara rasmi di bawah ARSENAL MALAYSIA secara tidak langsung dapat mengembangkan lagi komuniti peminat-peminat Arsenal di Malaysia.

Untuk Gooners/Gooneritas yang berminat mendaftar sebagai peminat Arsenal secara rasmi di malaysia sila click link berikut https://www.facebook.com/AFCSM - banyak kelebihan yang bakal anda dapat dengan menyertai ARSENAL MALAYSIA. Tiada paksaan untuk mendaftar cuma penyertaan semua Gooners/Gooneritas amat digalakkan.

Selain Akitf di laman-laman sosial AMS juga kerap mengadakan Aktiviti-aktiviti luar melibatkan semua Ahli dan keluarga,pengurusan AMS akan mengadakan perjumpaan di setiap siaran langsung perlawanan Arsenal bagi mengeratkan silaturrahim antara Ahli.

Buat masa ini, AMS terbahagi kepada 2 Zon iaitu dibahagian Utara dan juga di Selatan. Zon Utara dan juga Zon Selatan aktif melakukan pelbagai Aktiviti yang di adakan dari masa ke semasa. Zon-zon lain AMS setakat ini masih belum lagi bergiat secara aktif dalam sebarang aktiviti. Diharapkan supaya akan adanya penubuhan Zon Pantai Timur, Zon Barat, Zon Tengah dan juga Zon Borneo AMS dimasa akan datang.

Di AMS kami bukan hanya Group peminat Arsenal yg biasa, komunikasi antara ahli seperti sebuah keluarga,kami sangat mementingkan hubungan yang baik antara ahli,jika terdapat sebarang salah faham ketika berposting kami sentiasa akan mencari solusi untuk menyelesaikan sebarang salah faham dengan segera . Terima kasih kepada anda yang sentiasa menyokong ARSENAL MALAYSIAN SUPPORTERS.

Slogan AMS = "AMS TIADA YANG MUSTAHIL"

BERIKUT ADALAH ORANG-ORANG KUAT DI BELAKANG ARSENAL MALAYSIAN SUPPORTERS :-

ADMIN BAGI ZON TENGAH -SEREMBAN/KL/SHAH ALAM :-
-ANN AMS
-DZUL EFFENDI
-IKHWAN EFFENDI
-AUNG SANZ
-VAN PUMPKINS
-FAREDA RAZAK
-QAYYUM AKHLAKEN
-DOKTOR TAPIR
-AMIR MAIS
-FRANCESC FAQEH
-JIMMY FIRDAUS
-SHAHIZUL AMRI

ADMIN AMS UNTUK BAHAGIAN UTARA :-
-NARUTHEO AMS
-AZLLY AMS
-POKOS AMS
-MIRES SCHUMI
-BRO AZIZUL HAKIM
-RIZAL GHAZALI
-RIES AUSZ AMS
-PIEY AMS

*** Group-group AMS di Tagged dan juga Facebook ditubuhkan oleh Pengasas dan juga Admin AMS. Atas inisiatif dan juga minat mendalam kepada Arsenal FC, saya sebagai salah seorang Ahli AMS yang mengikuti perkembangan AMS bermula dari Tagged.com lagi, telah menubuhkan 1 forum yang menggunakan nama AMS juga melalui website percuma foromution.com. Forum ini ditubuhkan untuk memudahkan Gooners/Gooneritas yang minat berforum selain menggunakan laman sosial seperti Tagged/facebook. Dalam forum ini, Ahli boleh membincangkan dan juga berkongsi pelbagai topik rasa dirasakan sesuai untuk dikongsi. Penyertaan dari semua ahli adalah amat dialu-alukan.

Sub AMS dalam forumotion.com ini mula ditubuhkan pada 22.Februari.2010. Namun begitu, forum tidak bertahan lama apabila Sept. 2011 lepas, forum mungkin telah dihack oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Pelbagai usaha telah dilakukan untuk mengembalikan forum tersebut namun hampa kerana alamat email yang digunakan untuk mendaftar forum tidak dapat di access.

Usaha tidak berhenti setakat itu sahaja. Saya kembali menubuhkan Forum AMS semula pada Fri 14 Oct 2011 - 1:14. Semoga usaha saya kali ini untuk melebarkan sayap AMS di dunia maya berhasil. Saya berpegang pada Slogan AMS = "AMS TIADA YANG MUSTAHIL" dan juga berpegang pada kata-kata pengasas AMS dalam Tagged.

group ni milik FAN ARSENAL sume...

AMS adalah milik semua Fan Arsenal yang menyokong Arsenal FC.

Akhir kata, saya mengucapkan selamat berforum kepada semua ahli yang sudi mendaftarkan diri di sini. Semoga kita akan tetap menjadi keluarga besar Arsenal kerana AMS = 1 Family.

Sumber : FB AMS
avatar
WebMaster_AMS
Webmaster
Webmaster

Posts : 40
Join date : 13/10/2011
Age : 36

View user profile https://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum